Bağlantıları atla

Çalışma Alanları

Başlıca çalışma alanları ve danışmanlıklarımız

İletişime geçin

    Whatsapp Hattı

    +90 549 698 0775

    Uzm. Psk. Şerife Adıyaman

    Bireysel terapi nedir?

    Danışanın psikoterapistiyle birebir olarak çalışmasıdır. Amaç kişinin, kendisini somatik tepkiler, davranışlar, inanışlar, ilişki problemleri veya duygular olarak gösteren iç sancılarını hafifletmeye yöneliktir.

    Başlıca çalışma alanlarımız

    Sık Sorulan Sorular

    Danışanın psikoterapistiyle birebir olarak çalışmasıdır. Amaç kişinin, kendisini somatik tepkiler, davranışlar, inanışlar, ilişki problemleri veya duygular olarak gösteren iç sancılarını hafifletmeye yöneliktir.

    Terapide Neler Çalışılır?

    Depresyon, yaygın anksiyete bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluğu,travma, yas, melankoli,kaygı bozuklukları, sosyal kaygı-sosyal fobi, panik bozukluk (panik atak)ilişki problemleri, kişiler arası çatışma, kişilik bozuklukları (depresif-manik-hipomanik kişilik, histerik kişilik, obsesif ve kompulsif kişilik, narsisistik kişilik, antisosyal kişilik, paranoid kişilik, şizoid kişilik, sınırda/borderline kişilik, çekingen kişilik, bağımlı kişilik, mazoşistik kişilik gibi) alanlarda çalışılır.

    Oyuncakların kullanıldığı ya da değişik tarzda oyunların oynanarak çocukların hissel olarak kendilerini ifade edebilmesini sağlayan terapi çeşididir. Bu ifade kısmında çocuklar, sorunlu oldukları hareket ve düşünce biçimlerinde rahat hissettirilerek bu sorunun üzerine yoğunlaşılmaya çalışılır. Bu alanda profesyonel eğitim almış terapistler, hali hazırda çocuklar için güvenli bir ortam yaratmakta ustalaşmış olduğundan; çocukların ailelerinin yanında, okulda ya da diğer sosyal çevrelerinde hissedemedikleri rahatlığı hissetmelerini sağlayarak onların daha cesaretli olmalarına imkan tanımaktadır.

    Terapide Neler Çalışılır?

    Uyku ve yeme bozuklukları, kardeşe olan kıskançlıklar, kaygı ve takıntı problemleri, erken yaşta girilen depresyon, korku durumları, agresif davranış sürekliliği, taciz psikozu, ölüm ya da boşanma durumlarında yaşanan süreçler, hiperaktiflik, ağır hastalık süreci, şiddete maruz kalmanın yarattığı travma, özgüvensizlik ve sosyal beceri bozukluğu gibi konularda terapi alınarak profesyonel bir şekilde bu sorunların çözülmesi amaçlanır.

    Aile terapisi, sorunlarının üstesinden gelmesinde yardım etmek için ailenin güçlerini ve sağlamlığını arttırmayı amaçlayan, bireye ve bireyin sosyal destek ağlarına yönelik bir terapi yaklaşımıdır.

     

    Terapide neler çalışılır?

    Aile bireylerini, birbirleriyle olan etkileşimlerini, rollerini, sınırlarını, geniş aileyle olan ilişkilerini inceleyerek ailenin bütünlüğünü sağlamak, dengeye ulaşmasına yardım etmek, çatışmaları olumlu bir şekilde çözümlemek ve stres durumları için baş etme becerilerini öğretmektir. Aileye olumlu iletişim becerileri kazandırmak, empatik duyarlılık kazandırmak, sorun çözme becerileri kazandırmak aile terapisinin en önemli amaçlarındandır.

     

    Bu siteyi ziyaret ederek uluslararası çerez politikalarını kabul etmiş sayılırsınız.